ISKRA BOŻA

Pierwsze kroli w ramach Iskry Bożej stawialiśmy w 2015 roku: na zaproszenie Organizatora - Kolegium Kujawskie X.X. Salezjanów z Aleksandrowa Kujawskiego - zorganizowaliśmy fanty, które byly llicytowane na rzecz Marty Szwonder.

Marta zbierała środki na kosztowną operację nóg i kręgosłupa. Marzeniem Marty było chodzić bez balkonika. Dzięki pomocy Ofiarodawców i Licytujących mogliśmy dołozyć cegiełke do spełnienia jej marzenia.

Rok później Iskra Boża grała dla Marty Szklarskiej, chorującej na glejaka mózgu. Zebrana kwota była równoznaczna z miesięcznym leczeniem specjalistycznym Marty.

W 2017 roku ponownie wsparliśmy Martę Szwonder, która przybyła do Aleksandrowa... na własnych nogach. Podziękowała nam wszystkim bez balkonika. Tym razem fundusze zebrane podczas licytacji wsparły Marte w procesie żmudnej pooeracyjnej rehabilitacji.

W roku 2018 wsparliśmy Julkę Suszko - przesympatyczną, młodą dziewczynę z uśmiechem od ucha do ucha, chorującą na dziecięce porazenie mózgowe. Julka potrzebuje stałej rehabilitacji. Zaczęła ćwiczenia z urządzeniem „Innowalk”, które dają nadzieję na chodzenie przy balkoniku. Kolejną potrzebą był powiększalnik, który ułatwia czytanie osobom z dysfunkcjami wzroku.

Kolejne edycje Iskry Bożej wspierają Podopiecznych Stowarzyszenia Radosny Zakatek z Aleksandrowa Kujawskiego.