Centrum Diagnozy i Terapii FASD

Rozpoczynamy realizację projektu: „Centrum Diagnozy i Terapii FASD” finansowanego ze środków Gminy Miasta Toruń.

Projekt będzie realizowany w okresie kwiecień – grudzień 2018 roku.

Nasza oferta jest skierowana do dzieci z diagnozą lub podejrzeniem FASD, ich rodzin i opiekunów, którzy mieszkają na terenie miasta Torunia.

W ramach projektu zapewniamy interdyscyplinarną diagnozę FASD dla dzieci, wsparcie psychologiczne indywidualne i grupowe dla opiekunów, oraz zajęcia terapeutyczne prowadzone przez specjalistów z zakresu pedagogiki, logopedii, psychologii i rehabilitacji.

Zajęcia będą się odbywać w siedzibie Fundacji „Daj Szansę” przy ul. H. Piskorskiej 11 w Toruniu.

W trosce o jak najwyższą jakość udzielanych świadczeń zależy nam na interdyscyplinarnym podejściu do problemu FASD dlatego serdecznie zachęcamy do współpracy środowiska, które stykaja się z problematyką FASD. Zachęcamy do kontaktu także w przypadku  podejrzenia FASD. Tegoroczny projekt stanowi swoistą kontynuację ubiegłorocznych szkoleń, z których wielu z Państwa mogło skorzystać. Większość z uczestników w warsztatów, podkreślała potrzebę zagwarantowania wsparcia, które w tym roku proponujemy my w ramach Centrum.

Zainteresowanych prosimy o kontakt z pracownikiem kluczowym Anną Karczmarczyk pod nr telefonu: 56 648 23 63
lub mailowo: centrumfasd@fundacja-dajszanse.pl

Projekt "Centrum Diagnozy i Terapii FASD zw Toruniu" jest finansowany ze środków Gminy Miasta Torunia w ramach zadania "Zwiększenie dostępności pomocy dla dzieci z FASD oraz ich opiekunów"