2018-10-01

Jubileusz 25lecia Fundacji

W sobotę 22 września świętowaliśmy nasze urodziny

"Od 25 lat walczą o rozwój niepełnosprawnych dzieci - Fundacja "Daj Szansę" obchodziła dziś swój jubileusz. „Daj Szansę” - takie proste określenie, a zawiera w sobie wszystko. Po pierwsze znaleźli się ludzie, którzy chcieli ufundować taką działalność. Po drugie określono piękny cel tj. rozwój dzieci niepełnosprawnych, a w szczególności tych z uszkodzeniem mózgu. Praca ta jest niełatwa i przede wszystkim odpowiedzialna. Pani prezes, dziękuję za kontynuację tej działalności, za determinację i tworzenie wyjątkowych wartości. Życzę kolejnych jubileuszy!"
Tymi słowy pogratulował nam Pan prezydent Michał Zaleski, który odpowiedział na zaproszenie Fundacji. Miło nam było gościć również Panią Aleksandrę Gierej, Dyrektor Oddziału Kujawsko-Pomorskiego PFRON. Pani Dyrektor napisała : 'Gratuluję przebytej drogi, od Grupy Wsparcia Rodzin Dzieci z Uszkodzeniem Mózgu do ustanowienia Fundacji oraz powołania Instytutu Terapeutycznego. Wieloletnia praca wszystkich Pracowników i Wolontariuszy to stawiania na mocne strony dziecka, to indywidualizacja działań, to także dbałość o sferę emocjonalną i społeczną podopiecznych.'
Życzenia przesłał Pan Marszałek Piotr Całbecki a Urząd Marszałkowski reprezentowała Pani Dyrektor Krystyna Żejmo Wysocka.
Cieszyliśmy sie z obecności Pani Dyrektor Izabeli Miłoszewskiej z Wydziału Zdrowia i Polityki Społecznej.
Nie zabrakło naszych zaprzyjaźnionych organizacji pozarządowych: Kujawsko-Pomorskiej Federacji NGO, Fundacji Światło, Fundacji Ducha, Arkadii - z nimi się świetnie pracuje... i przemiło świętuje.
Były i szkoły, z którymi na co dzień wspołpracujemy - Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy oraz 'Dziewiętnastka', a także Poradnia Pedagogiczno - Psycholologiczna.
Ale najważniejszymi Osobami podczas naszego Święta byliście Wy - dzieci, młodzież, rodzice, wolontariusze... Dziękujemy za Waszą obecność, bo to ona świadczy o tym, ze znaleźliście w Fundacji pomoc, przystań, wsparcie.
To było nasze wspólne święto :)

Do uświetnienia naszego jubileuszu przyczylili się:

Firma Cateringowa WATU - dziękujemy za pyszny, rozgrzewający żurek :)
Cukiernia SOWA - tort był... grzechu wart!
Firma graficzna DARKIT - dziekujemy za przygotowanie i druk zaproszeń
Firma cateringowa Andrzej Skórkiewicz - dziękujemy za wypożyczenie naczyń
Fundacja Światło... zawsze na Was możemy liczyć; dzięki za wypozyczenie sztalug
Fundacja Arkadia - Panowie wysprzątali nasz teren na Jubileusz