1% dla dzieci

Twój 1% to pomoc terapeutyczna ponad 400 dzieciom w usprawnianiu i rehabilitacji.

DZIĘKUJEMY!

Dzięki wsparciu jednym procentem skutecznie realizujemy działania terapeutyczne dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej z całego kraju.

Opracowujemy indywidualne programy, podejmujemy rodziny na miejscu, prowadzimy zajęcia indywidualne i grupowe.

Rozwijamy się, doposażamy w sprzęt, remontujemy pomieszczenia, by były ciepłe, przytulne i kolorowe.

Dziękujemy za każde wskazanie naszej Fundacji w zeznaniu podatkowym.
Za poszerzanie kręgu Dobroczyńców, za pamięć i ciepłe słowa o nas.

1. Na co przeznaczono 1% podatku w roku ubiegłym?

Dzięki Podatnikom naszą pomoc możemy kierować do coraz szerszego grona potrzebujących. W ubiegłym roku skorzystało z naszej pomocy ponad 400 rodzin dzieci z niepełnosprawnosciami oraz z syndromem FASD - objęliśmy ich opieką rehabilitacyjną, pedagogiczną, psychologiczną.

2. Na co Fundacja najbardziej chciałaby przeznaczyć pieniądze pochodzące z 1% w tym roku?

Będziemy nadal robić to, co potrafimy najlepiej - rehabilitować dzieci i młodziez z niepełnosprawnosciami. Planujemy zorganizować kolejne wizyty wstepne, cyklicznie rewizyty dla rodzin programowych. Nadal będziemy przyjmować na cotygodniowe zajęcia z rehabilitantami oraz pedagogami dzieci i młodzież niepełnosprawną z Torunia i okolic.

Masz wpływ na 1% swojego podatku, który w przeciwnym razie trafi do Skarbu Państwa. Przekazanie 1% jest wskazaniem, że Twój 1% podatku Urząd Skarbowy przekaże Organizacji Pożytku Publicznego, a "tylko" 99% trafi do budżetu państwa.Możesz mieć przynajmniej jednoprocentowy wpływ na to, w jaki sposób zostaną wykorzystane pieniądze z Twoich podatków.

Ta pomoc nic nie kosztuje.

Wystarczy w odpowiedniej rubryce PIT wpisać KRS wybranej przez siebie organizacji – nasza Fundacja ma numer